MAKYAJIN VAZGEÇİLMEZ 5 FIRÇASI - BİR KADIN

10 Şubat 2018 Cumartesi

MAKYAJIN VAZGEÇİLMEZ 5 FIRÇASI





                    MAKYAJIN VAZGEÇİLMEZ 5 FIRÇASI


Makyaj her kadının vazgeçilmez bir parçası olduğu aşikar. Her ne kadar sevsek de bir o kadar zorlanıyoruz bu işi yaparken. Okula, işe giden ve her gün yapmak durumunda kalan kişi için bir kolaylık olması gerekir. Onlarca fırçalar kullanmak yerine gelin bunun sayısını en aza indirelim ve makyajımızı kolaylaştıralım.


FONDÖTEN FIRÇASI




 Burada iki farklı fondöten fırçası göstereceğim. Çünkü hiçbir makyaj malzemesinde olmadığı gibi fondöten fırçasında da tek bir çeşit yok. Benim göstereceğimden daha farklı çeşitlerle bu listeyi abartabiliriz. Fakat amacımız en az malzemeyle en çok verimi alabilmek ise çok çeşit ile dallandırıp budaklandırmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bu fırçalar en bilinen şekliyle fondöten fırçaları. İkisi de genel olarak her yüz tipine ve fondöten yapısına uygundur. Sadece fondöten değil BB krem, CC krem ya da renkli nemlendirici de uygulanabilir. Uygularken en iyi sonucu almak için yassı fırçayı kılların yönünde tutmanız ve yan uygulamanız, küt fırçada ise dairesel hareketlerle uygulamanız gerekir. Ayrıca doğal bir görünüm için saçlarınızın başlangıç yerine kadar çıkmayı ve boynunuza kadar inmeyi unutmayın.

ALLIK FIRÇASI





Bu fırçanın pudra fırçasından farkı açılı olmasıdır. Kendi kullandığım ürünleri kısıtlı imkanlarla çektiğim için resimde pek belli olmasa da fırçamız açılıdır. Seçtiğiniz allık rengine göre uygulama şekli farklılık gösterir. Eğer allığınız turuncu, gül kurusu gibi yüzünüzü ısıtacak renkler ise kulağınızın tam ortasına denk gelen ufak saçlarınızı elinizle tutup hafifçe çektiğiniz zaman gerginleşen bölgeden başlayıp yanaklarınızın içine doğru ilerlemelisiniz. Fakat eğer allığınızın rengi pembe, kırmızı gibi daha canlılık katacak renkler ise hafifçe gülümseyin ve ortaya çıkan elmacık kemiklerinizin üzerine uygulayın. Kendi yaptığım hatalara dayanarak size ufak bir tavsiye vereyim: Allık makyajın en sonunda uygulandığı için herhangi bir yanlış uygulamada tüm makyajı heba edebilirsiniz. İlk kez kullanacağınız allıkta ufak hareketlerle başlayın ve giderek rengini artırın. Böylelikle geri dönüşü olmayan hatalardan korunmuş olursunuz.


PUDRA FIRÇASI






Bu fırça da az önce anlattığım allık fırçasından farklı olarak top şeklindedir. Daha büyük ve geniş bölgeyi kapsar. Pudralama işlemi makyajın bitimindeki son  uygulamadır. Fakat yalnızca normalden karmaya dönen ve karmadan yağlıya dönen cilt tiplerine uygundur. Yani kuru cilde sahip kişilere önerilmez. Karma cilt tipine sahip bayanlar için de yalnızca T bölgesine uygulanması tavsiye edilir. Yağlı ciltler yüzün tamamına uygulayabilir. Karma ve yağlı cilde sahip bayanlar bilir;
yapılan makyaj gün içinde yağlanır ve sağlıksız bir görüntü oluşturur. Bundan kurtulmak isteyen, sabahtan makyaj yapan ve bu makyajı akşama kadar muhafaza etmek isteyen hanımlar yanlarında kullandıkları pudrayı ve pudra fırçasını taşımayı unutmamalıdır.


OTURTMA FIRÇASI








Sonunda göz için kullanılan malzemelere geldik. Bunun için de kullanılan çok fazla çeşit var fakat ben en temel iki çeşidi göstereceğim. İkisi de kaş altına kadar çıkmadan, yalnızca göz kapağına uygulanabilen fırçalardır. Bu fırçalar özellikle ışıltılı ve rengi daha çok belli edilmek istenen farlarda uygulanır. Bazen kalıcığının artması için bazen de tozlanmasını engellemek için fırça ıslatılıp kullanılır. Özellikle ışıltılı farlarda inanılmaz güzel durur, bir deneyin bence :)

KARIŞTIRMA/DAĞITMA FIRÇASI





Bu fırçanın da diğer fırçalar gibi çok çeşidi olmasına karşın ben yalnızca en temel iki fırçayı göstermekteyim. Bu fırçayla göz kapağının tamamına, göz kapağındaki renk eşitsizliğini gidermek için ten rengi bir far  uygulanarak göz makyajına başlanır. Daha sonra kişinin tercihine göre bir ya da birden fazla far uygulandıktan sonra bu fırça ile göze uygulanan renkler dağıtılır ve karıştırılır. Böylelikle daha yumuşak bir görüntü elde edilir. Ayrıca göze uygulanan renklerde gözün dışına doğru koyu renkler uygulanacağı zaman ve göz kapağındaki katlanma bölgesine gölgeli bir görüntü katılacağı zaman da bu fırçalar kullanılır.

EKSTRA: KAŞIK FIRÇA!










Olmazsa olmaz fırçalardan bahsedip kaşık fırçadan bahsetmemek olmaz. Zira bu arkadaş kısa zamanda ün kazanıp makyaj yapan her insanın vazgeçilmezi oldu. Fondötende, pudrada, kapatıcıda, kontürlemede hatta allıkta bile uygulanabiliyor. Daha mükemmel ne olabilir!



Sizlerde Farmasi Altın 5 Fırçadan Almak İstiyorsanız. Sayfanın Sağ Tarafından Satın Ala tıklayabilir. Veya Bizlere Instagramdan DM Atabilirsiniz.

Instagramdan Takip Etmek ve Sipariş Vermek İçin TIKLA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YAZAR

test

1KADIN

Yazar

Merhabalar bloğuma hoşgeldiniz. Sizlerle burada bir erkek gözünden bir kadının hayatına dair her şeyi hep birlikte yazıp çizip paylaşacağız.