ARPA ŞEHRİYELİ SALATA - BİR KADIN

20 Şubat 2018 Salı

ARPA ŞEHRİYELİ SALATA

ARPA ŞEHRİYELİ SALATA TARİFİ


Yeniden merhaba :) Bugün sizlerle hem çok pratik hem de sofraları güzelleştirecek bir tarif paylaşacağım. Arpa şehriyeli desek de bunu yıldız şehriye, kuskus gibi malzemelerle de yapabilirsiniz. Yalnız arpa şehriye de kullanılan yağ ve su oranı diğerleri ile aynı olmayacaktır, o detaya dikkat edin. 

ŞEHRİYEYİ HAŞLAMAK İÇİN

+2 su bardağı arpa şehriye
+3 su bardağı sıcak su 
+1 yemek kaşığı sıvı yağ
+1 çay kaşığı tuz

KARIŞIM İÇİN DİĞER MALZEMELER


+1 kutu konserve mısır
+2-3 adet kırmızı biber
+5-6 adet salatalık turşusu
+3-4 dal yeşil soğan
+Yarım demet maydanoz
+1 tutam dereotu
+6-7 yaprak kıvırcık


SOSU İÇİN


+2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
+Yarım limon
+1 yemek kaşığı zeytinyağı
+1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışına geçelim dilerseniz..

İşe şehriyeyi pişirmekle başlıyoruz. Yağı tavaya döküp şehriyeleri koyuyoruz ve kavuruyoruz. İyice kızaran şehriyelere sıcak su ekliyoruz, tuzu da ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve suyun çekmesi için tencereyi kenara kaldırıyoruz.
Kıvırcık, dereotu, maydanoz, yeşil soğanı ufak ufak doğruyoruz ve derin bir kâseye koyuyoruz. Daha sonra salatalık turşularını, kırmızı biberleri de doğruyoruz ve en son konserve mısırı da ekleyip karışımı tamamlıyoruz.
Sos için limonu sıkıp bolca limon suyunu elde ediyoruz. Limon suyunu bir kâseye koyuyoruz ve üzerine nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzunu  karıştırıyoruz. Sosun malzemelerini kendi damak tadınıza göre dilediğiniz gibi azaltıp artırabilirsiniz. Örneğin tuz kullanmıyorsanız bir tutam katar geri kalanını ekşi yaparsınız, ekşi sevmezseniz nar ekşisini ve limonu yarı yarıya indirirsiniz. Fakat bu salatanın özelliği ekşiliğinde. Naçizane tavsiyem bol ekşili yapmanız. Hatta ekşiyi fazla mı koydum diye düşünmeyin, bol bol koyun.
Şehriyeler tamamen suyunu çekip soğuduğundan emin olduktan sonra tüm malzemeleri karıştırabilirsiniz. Yalnız ufak bir tavsiye daha; salatanızı servis yapmadan kısa bir süre sonra ekleyin. İçerisindeki tuz ve ekşi sebzelerinizi öldürmesin. Ayrıca sosu hazırlama aşamasında karıştırmanız haricinde salataya dökerken yeniden karıştırın. Çünkü tuz ve nar ekşisi dibe çöker, zeytinyağının üste çıkar. Dolayısıyla malzemeler tam karışmaz. Tam karışmayan malzemeler salatada eşit dağılmaz ve nahoş bir tat oluşturur.
Salatamız bitince bu şekli alıyor.
Eğer tarifi siz de denerseniz, finalde neler ortaya koyduğunuzu yorumlarda paylaşırsanız çok sevinirim. O marifetli ellerinizle muhteşem lezzetler oluşturacağınıza eminim. Şimdiden yapan, yiyen herkese afiyet şifa olsun. :)

↓ SONUÇ ↓



 Arpa şehriyeler olmadan önce ön malzemeleri resimdeki gibi ekliyoruz bu durumda iken şehriyeleri ekliyoruz hepsi bu kadar.

AFİYET OLSUN


BİZLERİ İNSTAGRAMDAN TAKİP ETMEK İÇİN  TIKLAYIN


YORUMLARINIZI BIRAKMAYI UNUTMAYINIZ.. !!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YAZAR

test

1KADIN

Yazar

Merhabalar bloğuma hoşgeldiniz. Sizlerle burada bir erkek gözünden bir kadının hayatına dair her şeyi hep birlikte yazıp çizip paylaşacağız.